5 Adımda Çocuğunuzu Kucaktan Vazgeçirmek
Sevimli bir bebeği herkes kucağına almak ister. Eş, dost, akraba, büyükanne, büyükbaba derken kaçınılmaz son olan kucak alışkanlığı başlamış olur. Sürekli ağlayan ve kendini yere koydurmayan bebekler bir süre sonra yorucu olmaya başlayacaktır. Üstelik bu durum ileri ki yaşlara kadar da devam edebilir. Hem bebek hem de ebeveynlerin sağlığı ve rahatı için 5 adımda çocuğun kucaktan vazgeçmesi mümkün.

1. Ne İstediği Net Sorgulanmalı

Ne İstediği Net Sorgulanmalı

Ağlama alışkanlığı edinmiş çocuk ve bebeklerde ilk yapılması gereken ağladığında ne istediğini anlamak. İlk etapta kesinlikle kucağa almak yerine ağlama sebebini öğrenmek daha doğru olacaktır.

2. İlgisi Çekilmeli

İlgisi Çekilmeli

Kucağa alınmak için ağlayan çocuk ve bebeklerin ilgisi farklı şeylerle çekilmelidir.Sevdiği oyuncaklar ve oyunlarla oynatılarak unutturulabilir.

3. Net Olunmalı

Net Olunmalı

Eğer kucak alışkanlığı olan çocuk anlaşılabilecek yaşta ise kucak alışkanlığından vazgeçmesi gerektiği ona net bir şekilde anlatılmalıdır. Hatta kucak alışkanlığının anneye ve babaya verdiği zarardan da söz edilebilir.

4. Müzik ve Masaj Önemli

Müzik ve Masaj Önemli

Bebeklerde ise durum aslında daha zordur. Kucaktan indiğinde ağlayan bebeğin bu alışkanlığını unutması için müzik dinletilebilir ve sakinleşmesi için yattığı yerden masaj yapılabilir.

5. Sakinken Kucağa Alınmamalı

Sakinken Kucağa Alınmamalı

Dikkati başka yöne odaklı ve sakin bebekler ya da çocuklar oldukları yerde sevilmeli ve kucağa alınmamalıdır. Bu durum tekrar kucak alışkanlığını tetikleyen en önemli etkenlerden bir tanesidir.


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları